ТАНЦЪТ В ИЗКУСТВОТО И ИЗКУСТВОТО НА ТАНЦА

https://time.mk/nastani/d53adaa407

ГАЛЕРИЯ „АРТ МАРКОНИ“ в
НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ/2017
19.05 – 31.05. 2017 г.

ТАНЦЪТ В ИЗКУСТВОТО

ИЗКУСТВОТО НА ТАНЦА19.05/ПЕТЪК/ – 18.30 часа

Сборна изложба живопис, с участието на : Емилия Бояджиева, Клементина Манчева, Маргарита Войнова, Милко Матеев, Олга Матвеева, Севда Драгнева и Светлин Ненов

Аржентинско танго – With Tango Love

Музика- Петър Песев

Поезия

Галерия „Арт Маркони“ отново се включва в Нощта на галериите с интересна провокация, подчинена на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ТАНЦЪТ.

Танцът е особено състояние на духа, в което всичко е подчинено на определен ритъм. Той е толкова непреодолим, че всяка фибра от тялото заживява свой живот и изразява общата еуфория от движението. Това състояние танцуващият достига не само с притихване на залата след встъпителните акорди, вдигане на завесата или бурните аплодисменти …то е обреченост на вечното движение… Танцът е събирателно изкуство, съчетаващо в себе си: театър, музика, хореография, поезия…Танцът е магия!

Видяна през очите на твореца тя добавя още магнетизъм в цвят: от нежно приглушен, в платната на Светлин Ненов и Клементина Манчева – до нажежен от огнена страст във фламенкото на Емилия Бояджиева и аржентинското танго на Милко Матеев.

И за да бъде пълна до горе чашата на удоволствието, почитателите на аржентинско танго отново ще превземат дансинга. Петър Песев ще събуди пианото с горещите акорди на тангото. В кратките паузи ще звучат стихове, посветени на танца. Когато едно изкуство е провокирано от друго изкуство – резултатът може да бъде фантастичен! Споделете го с нас!

Ваня Маркова/галерия „Арт Маркони/ 2017

галерия “Арт Маркони”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: