Самостоятелна изложба “Безвремие”

“Безвремие” е изложба за непреходното щастие на малкото, за свободата на тишината, за смисъла на вглъбяването и намирането. Намирането на пристан. На мир. На спокойствие.

За изтичащия пясък и стойността на песъчинките. За времето, което не ни дефинира. За белезите, които ни оставя. За мъдростта на приемането. И силата на добротата.

За съзерцанието на безбрежния устрем, на безмълвното щастие, на безмерната любов – „Безвремие“, не като въпрос, не като отговор, а като пространството, в което съществуваме.


Клементина Манчева е родена през 1982 г. в гр. Ямбол. През 2001 г. завършва изобразително изкуство в ямболската гимназия “Васил Левски” (с преподавател Боряна Чапърова). Между 2001 и 2007 година се дипломира като бакалавър по “Моден дизайн” (с преподавател Йорданка Чернаева) и магистър по “Графично и пространствено проектиране” в НБУ – София. От 2012 г. се посвещава изцяло на рисуването, като предпочита акварела за изразно средство. Член на СБХ.

Живее и работи в София. Картините й са притежание на ценители в България, Гърция, Сърбия, Македония, Италия, Испания, Австрия, Франция, Германия и Америка.

“Проектът е осъществен с подкрепата на Национален фонд Култура, по програма “Творчески стипендии”.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/art/samostojatelna-izlojba-bezvremie-na-klementina-mancheva-news_1849509.html?fbclid=IwAR2gwaqD26E2L1LA0wFLx47zBfj0hWVsrBx27F4YekVEU26C2oq6_aMYuVQ © Actualno.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: